Poikien kesäpuuhia osa 1: Tutkimusretkeilijät

Sain ajatuksen, että tekisin juttusarjan poikien kesäpuuhista. Pääpaino on ihan ilmaisissa tai hyvin edullisissa puuhissa, toki mukana saattaa olla myös joitakin maksullisia tapahtumia. Valtaosa puuhista on poikien itsensä keksimiä tai ehdottamia. Mukana saattaa olla myös aiempien kesien puuhia ja kuvia, kuten tässä ensimmäisessä kesäpuuhassa. Toivon, että nämä inspiroivat myös teitä kesäpuuhissanne!

Viime kesänä juuri kesäloman alettua, pojat keksivät alkaa leikkiä luonnontutkijoita. He haalivat kaikenlaisia tutkimustarvikkeita ja luontokirjoja. Yhtäkkiä varusteina oli jo ratsu ja jousipyssykin.

Sitten samaiset luonnontutkijat halusivat lähteä ulos tutkimaan hyönteisiä ja toivoivat myös eväitä retkelleen. Lupasin tehdä eväät ja tuoda ne ulos. Vuosi sitten kesäkuun alussa ei vielä ollut kovin lämmintä, joten kehotin shortsiasuisia kesätutkijoita laittamaan edes pitkät sukat jalkoihinsa.

Selvästikin piknikpeitolle on ilmestynyt jotain tutkimuskelpoista…

Myös pensaikossa näkyi liikettä…

Siinä missä isommat veljet innostuivat luonnon äänistä ja pikkuötököistä, keskittyi pikkuveli ensin eväslautasensa tyhjentämiseen 😉

Mitäs nyt?

Muistan kyllä itsekin yhä hyvin elävästi ne lapsuuden kesien eväsretket, jotka suuntautuivat takapihalle. Miten hyvältä ne eväät siellä viltillä kera ystävän maistuivatkaan ja miten tuntuu, että aina paistoi aurinko ja tarkeni kesämekossa. 

Tämän kesäpuuhan hinnaksi tuli eväiden hinta. Toki ne kaivettiin ihan vain sen hetken keittiön kaappien valikoimista ja olisi todennäköisesti muutenkin syöty sinä päivänä välipalalla. No, ehkä nuo keksit ja mehu olivat hieman ekstraa…

Ehkä isoin vaiva näissä spontaaneissa leikeissä, joissa ainakin meillä usein levitetään kaikki mahdollinen rekvisiitta (sitä jäi myös kuvien ulkopuolelle), on tavaroiden kerääminen takaisin paikoilleen. Meillä ainakin käy niin, että yhtä suurella innolla, kun leikki alkaa, se yhtäkkiä myös lopahtaa ja silloin on jo jokin uusi puuha mielessä, eikä millään huvittaisi viimeistellä edellistä puuhaa.

 

Tutkimusretkeilijöiden vaatteet ja varusteet:

Kirjoiksi tutkimusretkeilijät olivat valinneet Pohjoisen metsän päivä ja yö sekä Suomen luonto — Lasten suuri luontokirja. 

Luontokirjat olisivatkin joskus hyvä aivan erillinen postausaihe.

 

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *