Ripaus kultaa

Jossain vaiheessa tästä pienestä tutkijasta kasvoi nuori mies.
(Valokuva Studio Paschinsky)

Tällä viikolla saamme ilon juhlia esikoisemme ylioppilaaksi pääsyä.

Ajattelin jakaa teille pieniä kultaripauksia ennen juhlia. Tämän postauksen jälkeen onkin paikallaan juhlajärjestelytauko blogissa. Palaan kesäkuun puolella. 

Yleensä, kun tiedossa on juhlat ja niiden järjestäminen, alan monesti pyöritellä mielessäni erilaisia teemoja.
Teemahan ei tietenkään ole pakollinen ja esimerkiksi ylioppilasjuhla jo itsessään sisältää teeman.
Jotenkin vain koen juhlien suunnittelun helpommaksi, jos niitä ohjaa jokin punainen lanka — tai kultainen — kuten tässä tapauksessa.

Esikoisen ylioppilasjuhlia miettiessäni sain ajatuksen, että entä jos juhlissa olisi ripaus kultaa, aivan kuin ylioppilaslakissa lyran muodossa.
Kysyin pojalta (pojilta) ja mieheltäni heidän mielipidettään esimerkiksi kultaisista ruseteista ja taskuliinoista. Koska ajatus sopi heille, lähdin suunnittelemaan juhlia tuon teemavärin ympärille.

Löysimmekin kultaiset asusteet. Myöhemmin kun oli vuorossa ylioppilaslakin ostaminen, hämmästykseni oli melkoinen lukiessani tuota lakkilaatikon sisällä olevaa tekstiä. Olin koko ajan puhunut juhlista teemalla “ripaus kultaa” ja nyt tuo sama teksti komeili ylioppilaslakin yhteydessä.

Kultaiset silkkiliivit löytyivät edullisesti poistotangolta. Koska niihin ei ollut sopivia rusetteja, keksin kysyä voisiko liikkeen ompelija tehdä rusetit liivikankaasta. Se sopi hänelle. Niinpä ostimme muutaman ylimääräisen liivin, joista ompelija sai kankaat rusetteihin. Näin hyvä palvelu löytyi Haloselta. 

Pikkupoikien juhla-asuhin valikoitui väriksi “tumma kulta”, joka sävyltään sopii yhteen tuon vaaleamman kullan kanssa. Omassa juhlamekossani on sama sävymaailma. Erikoista on se, että juhlamekkoni kullan sävyt vaihtelevat vaalean ja tumman välillä valosta riippuen. Tästä kuvasta tuskin saa hyvää käsitystä väreistä.

Juhlat — etenkin aiempia suuremmat — vaativat hieman täydennystä myös kahviastioihin. Ripaus kultaa löytyi Stockmannin valikoimista täältä.

Ripaus kultaa tarjoiluihin löytyi Karkkikauppa Sweetheartista Helsingistä.

Heliumpallotkin kulkeutuivat mukaan Helsingistä, meiltäpäin kun ei saa mistään ilmapalloja täytettynä (paitsi nyt kuulemma Minimanista saa jotain). Olisin halunnut kumipalloja foliopallojen sijaan, mutta niiden saaminen ehjänä perille olisi ollut suurempi riski. Lisäksi palloja ostaessani oli luvattu huonoa säätä useammaksi päiväksi, jolloin suunnitelmani ylioppilaskuvista ulkona kera ilmapallojen olisi saattanut mennä pieleen, sillä kumipalloissa ilma ei pysy yhtä kauaa kuin foliopalloissa.

Ilmapallojen tuoma ripaus kultaa ei siis ole varsinaisesti juhlia — vaan valokuvausta — varten. Tosin vielä jää nähtäväksi toimiiko suunnitelmani. 

Muuten en ole tyyliltäni mitenkään “kultainen” ihminen, vaan ennemminkin varustettu ripauksella maalaisromantiikkaa, oikeastaan sellainen yksinkertainen “valkoista ja beigeä” -tyyppi. Valkoiset pelargoniat  ja hortensiat kera vihreiden murattien rottinkikoreissa ja saviruukuissa ovat siis enemmän minun juttuni ja tuovat paitsi juhlan, niin myös odotetun kesän mukanaan.

Mukavaa kevätjuhlaviikkoa kaikkien pienten ja isojen koululaisten perheisiin sekä päiväkotilaisille!

Juhlien jälkeen saan toivottavasti jakaa teidän kanssanne myös palasen juhlatunnelmasta. Ainakin aikeissani on esitellä paremmin pikkupoikien juhlavaatteet.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *