Gluteeniton ranskalainen suklaakakku

Me saamme tänä keväänä juhlia esikoisemme ylioppilaaksi pääsyä.

Olen yrittänyt miettiä mitä kaikkea voi tehdä hyvissä ajoin etukäteen liittyen juhlavalmisteluihin. Jokainen joka on järjestänyt juhlia, tietää, että niitä viime hetken juttuja jää joka tapauksessa, siksi kaikki mahdollinen on hyvä saada alta pois.

En toki millään pysty leipomaan kaikkea itse,  mutta jotain kuitenkin. Yksi juhlakakkuehdokas on tämä ranskalainen suklaakakku, josta päätin tehdä kokeiluversion. 

Reseptin olen saanut ystävältäni ja jälleen kerran, olen vain muokannut siitä gluteenittoman version. Kakku on samalla myös maidoton, joten se käy melko monen ruokavalioon. 

Huomautettakoon vielä, että kuvissa näkyvä laktoositon kermavaahto ei sovi maitoallergikoille, mutta heille saattaa sopia esimerkiksi kaura- tai soijakerma riippuen muista allergioista.

Halusin tehdä tämän testikakun paitsi nähdäkseni miten se onnistuu, mutta myös selvittääkseni, että kuinka kauan sen sulamiseen tarvitaan aikaa ja miltä se maistuu 😉

Nyt kun olen tehnyt “liukuhihnalla” jo useamman samanlaisen kakun, olen saanut huomata, että leipominenhan nopeutuu huomattavasti kahden ensimmäisen kakun jälkeen, koska reseptin oppii ulkoa, uunin paistoajan tietää ilman testaamista ja aluksi työläiltä tuntuvat kakunteon vaiheet onnistuvat nopeasti ja luontevasti.

 

Gluteeniton ja laktoositon tai maidoton ranskalainen suklaakakku:

Kokeilin ensin leikata leivinpaperista hieman isomman, niin että se ylsi myös vuoan reunoille, mutta en tykännyt kakun epätasaisista reunoista. Seuraavalla kerralla kokeilin voidella ja jauhottaa vuoan, mutta silloin lopputulos oli kakun reunoilta “liian jauhoinen”. Kolmannen kakun tein äitini vinkin perusteella eli laitoin kakun irtopohjavuoan kera pakastimeen ja kun se oli hieman jäätynyt, irrotin vuoan ja laitoin kakun takaisin pakastimeen (tarvittaessa voi käyttää veistä varovasti apuna reunan irrottamisessa). Tällä tavalla reunasta tuli mielestäni siisti ja tämä myös nopeuttaa kakun leipomista, koska vuokaa ei tarvitse erikseen voidella, vaan sen pohjalle riittää pelkkä vuoan pohjan muotoinen ja kokoinen leivinpaperi.

Kakku suli huoneenlämmössä noin tunnissa. Ripottelin siivilän avulla suklaakakun pinnalle vielä hieman tomusokeria, jolloin kakku oli valmis tarjoiltavaksi.

Omasta mielestäni tällainen ranskalainen suklaakakku maistuu parhaimmalta, kun sitä hieman lämmittää, mutta juhlissa se ei oikein ole mahdollista. Ripaus kermavaahtoa ja vaikkapa tuoreita marjoja saa kakun maistumaan entistä paremmalta.

Tämä testikakku sopi juuri ja juuri Iittalan Kastehelmen pienempään (halkaisijaltaan) jalalliseen kakkuvatiin. Hieman isompi tarjoiluastia helpottaa kuitenkin leikkaamista.

Tässä kuvassa on vuorossa testikakku numero kakkonen. Mitä useampi testikakku sitä suurempi vaara, että juhlamekko alkaa kiristää jo ennen varsinaisia juhlia ja herkutteluja 😉

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *