Pikkupoikien vaatehuoneessa osa 4: shortsit

Kahden nuorimman pojan metrin vaatehuoneosuutta vastapäätä on metrin levyinen PAXin runko, joka on muista 58cm syvistä rungoista poiketen vain 35cm syvä, koska hyllyn takana kulkee putkia.

Ylimmässä laatikossa säilytän muunmuassa erilaisia pussukoita, tonttulakkeja ja sellaisia tarvikkeita, joita tarvitaan vain silloin tällöin, mutta sitten kun niitä tarvitaan, ne on helppo löytää. 

Kolme alinta laatikkoa on pikkupoikien shortseille: alin kuopukselle, toiseksi alin ekaluokkalaiselle ja toiseksi ylin kolmasluokkalaiselle. 

Hieman haasteellinen kuvauskohde tämä vaatehuone, koska ei pääse “peruuttamaan” riittävän kauas kuvauskohteesta, valaistuskaan ei oikein tue valokuvausta, mutta ehkäpä ajatus selviää näilläkin kuvilla.

Uskon, että moni muukin teistä on törmännyt ihmetykseen nimenomaan lasten shortsien suhteen eli siihen miten monta vuotta yhdet shortsit voivatkaan olla käytössä! Kutsun yksiä meidän 110cm Lingon&Blåbärin shortseja “rippikoulushortseiksi”, koska ne ovat todellakin mahtuneet yhdelle lapselle vuodesta toiseen.

Nämä shortsilaatikot mahdollistavat sen, että kaikki shortsit saavat olla koko ajan valmiiksi laatikoissa (ihan kuin satukaapissa seuraavien kokojen kauluspaidat ja chinot) eikä niitä tarvitse välillä viedä vintille säilytykseen. Koska shortsien käyttöikä on pitkä, voi ne kätevästi siirtää vain veljeltä toiselle, kun jäävät pieniksi. Isompia kokoja voi säilyttää aluksi laatikon takaosassa ja ottaa käyttöön, kun ovat sopivat. 

Siinä missä tytöt voivat pukeutua erilaisiin mekkoihin ja hameisiin (esim. pitkiin ja lyhyihin), voivat pojat leikitellä erilaisilla shortseilla (ja toki siis myös tytöt voivat käyttää shortseja). 

Vasemmassa reunassa pidetään usein siistimmät chinoshortsit eli kaupunki- tai juhlashortsit. Sen jälkeen tulevat tummemmat canvasshortsit, farkkushortsit ja vaaleammat canvasshortsit. Näistä kaikista on eripituisia ja eripaksuisia malleja. 

Pidemmät ja paksummat shortsit käyvät hieman viilempiin kesäpäiviin, kun taas ohuemmat ja lyhyemmät hellepäiviin. Farkkushortsit ovat materiaaliltaan ja tyyliltään sellaiset, että ne on helppo yhdistää minkä tahansa yläosan kanssa ja sopivat moneen menoon eli myös vaikkapa puistoiluun, mutta myös kaupungille ja rentoihin juhliin. 

Oikeassa reunassa säilytetään trikooshortseja ja uimashortseja. Trikooshortsit käyvät talviaikaan liikuntatunneille (tosin meillä käytetään yleensä pelishortseja, joita säilytetään alakerrassa “harrastuskaapissa”) ja kesällä pihashortseina. Uimashortsit käyvät shortseiksi hellepäivinä. Meillä ne ovat yleensä “kestopakkattuina” rantakassissa. Voin kertoa siitä joskus tarkemmin.

Kuinka monilla shortseilla pärjää kesän yli?

Siinäpä kysymys ja vastaus riippuu toki pitkälle siitä, millainen kesä saadaan. Viime kesähän oli aivan poikkeuksellisen upea ja shortseja tarvittiin päivittäin. Vastaus riippuu myös siitä, kuinka usein haluat pyykätä. Jos aiot pärjätä kaksilla shortseilla per lapsi, saatat joutua pyykkäämään ne joka ilta päivän päätteeksi. Reissussa se voi toisinaan olla hankalaa.

Jos meillä olisi vain yksi poika, ei shortseja olisi näin paljoa. Nyt kun shortseille on vuosiksi eteenpäin perijöitä, on valikoimakin helposti laajempi, koska tietää, että niille todellakin tulee käyttöä.

Shortsien värivalinta voi myös mietityttää. Tummissa ei näy lika yhtä hyvin kuin vaaleissa, mutta tummat ovat armotta liian kuumat hellesäällä. Ruutu-, raita- tai kuviolliset shortsit tuovat hieman leikkisyyttä poikien vaatevalikoimaan. Kirjava alaosa tosin vaatii parikseen aina yksivärisen yläosan, ettei asusta tule liian levoton (ja tämä on siis minun mielipiteeni, tiedän että toiset tykkävät käyttää yhtä aikaa monivärisiä ala- ja yläosia).

Tällaisella shortsivalikoimalla voisi pärjätä:

Mitä mieltä muut olette? Pärjäisikö näillä tavallisen kesän? Entä hellekesän?

Itse olen jo pelkästään reissuilla sen verran mukavuudenhaluinen, etten halua olla pesemässä pyykkiä päivittäin ja kotioloissakin pyrin keskittämään pyykinpesun viikonloppuihin. Siitä syystä voin sanoa, että meidän olisi hellekesänä vaikea pärjätä näillä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *