Pikkupoikien vaatehuoneessa osa 3: ylätangot

Pidemmällä ylätangolla on kahden nuorimman siistimmät paidat, puvut ja liivit. Lyhyellä tangolla roikkuu puolestaan yhdeksänvuotiaan vastaavat vaatteet. 

Talomme korkea huonekorkeus mahdollisti kaikkein korkeimman PAXin rungon. Toiveenani oli alunperinkin, että tankoja saataisiin kahteen eri tasoon. Samalla ajatuksella rakenettiin aikoinaan myös isojen poikien vaatekaapit heidän makuuhuoneisiinsa talomme rakennusaikana. Yhdeksänvuotiaan vaatekoolle olisi ollut parasta, että alhaalta olisi jätetty yksi laatikko pois. Silloin paidat olisivat mahtuneet roikkumaan paremmin. Pidin kuitenkin tässä tilanteessa laatikkoa tärkeämpänä kuin muutamaa lisäsenttiä paidoille. 

PAXin rungon yläpuolelle jää vielä tilaa muunmuassa sisustustyynyille ja
-peitoille, lasten matkalaukuille jne.

Erilaiset rasiat, kauniit lahjakassit, monenmoiset pussukat, salkut ja kenkälaatikot ovat suosikkejani säilytyksessä — erityisesti vaatehuoneessa.

Kuopuksen vaatteiden alapuolelle jää hyvin tilaa näillä rakastamilleni lisukkeille. Vahvatekoisen pyöreän nallehatturasian olen ostanut muistaakseni Porvoosta lähes 20 vuotta sitten esikoiselle hänen ollessaan vielä masussani kasvamassa. Rasian sisäpuolella on vielä pienempiä rasioita samalla kuvioinnilla. Mini Rodinin pandacanvaspussukka toimisi penaalina, mutta me olemme käyttäneet sitä toilettilaukun tapaan reissuissa. Pandapussukka on yllättävän tilava ja niitä voisin ostaa muutaman vielä lisää, niin olisi jokaiselle pikkupojalle oma. Pitäisi vaan löytää ne kullekin mieluisissa väreissä. 

Cath Kidsonin sotilaspussukan olen ostanut Barcelonasta. Rummut, kangassotilas ja “tulitikkurasia” ovat Mailegin.

Kuopuksen osassa ylätankoa roikkuu ensin vasemmalla liivit, sitten Marimekon Jokapoika-paidat ja sen jälkeen kauluspaidat väreittäin. Kauluspaitojen oikealla puolella roikkuu puvuntakit ja -housut sekä
muut juhla-asut, kuten merimiesasu.

Seitsemänvuotiaan ylätangon vaatteet alkavat POPin kirjoneuleliivistä. Liivien jälkeen seuraa Jokapoika-paidat, ruudulliset ja raidalliset kauluspaidat, yksiväriset kauluspaidat, puvuntakit ja -housut sekä muut juhlavaatteet.

Yhdeksänvuotiaan ylätanko muistuttaa nuorempien veljiensä tangon valikoimaa. POPin puuvillaisen kirjoneuleliivin jälkeen tulevat Benettonin neuleliivit beigenä, ruskeana ja tummansinisenä. Lopuksi on vielä napillinen POPin farkkuliivi ja Nextin kultainen juhlaliivi. Lingon&Blåbärin sinivihreä kauluspaita kuuluisi alatangolle. Yksivärinen vihreä pystykauluspaita on La Coquetan,samoin pellavanvärinen. Luonnonvalkobeigeruskearuudullinen paita on Kinderitin ja näkyy tässä postauksessa. Sitten ovat vuorossa Benettonin puna- ja sinivalkoiset kauluspaidat sekä Marimekon vaaleansinivalkoinen Jokapoika-paita ja Benettonin vaaleansinivalkoraidallinen kauluspaita. Vaaleansiniset pystykauluspaidat ovat POMPdeLUXin ja Wheatin, peruskauluspaidat puolestaan Lingon&Blåbärin ja Benettonin. Valkoisista kauluspaidoista sekä pystykauluksellinen että tavallinen ovat Benettonin.

Kauluspaitoja seuraa merimiesasu, vaaleansininen H&M:n puvuntakki, sinivalkoraidallinen Benettonin bleiseri, tummansininen samettitakki sekä tummansininen ja musta puku. 

Miten teillä säilytetään lastenvaatteita?

Neljännessä vaatehuonepostauksessa ajattelin esitellä vastakkaisella seinustalla olevat shortsilaatikot ja ehkä hieman muutakin.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *