Kevyempi takki kevääseen ja kesään osa 4

Vaikka ulkolämpömittari näyttää lähes nollaa ja ilmassa leijuu lumisateentuntu, niin uskotaan siihen, että lämpimät päivät vielä palaavat ja tulevat hetkeksi myös jäädäkseen. La Coqueta -neuletakin ja kaksi postausta saaneen Benettonin vapputakin (täällä ja täällä) jälkeen vuorossa on sinivalkoraidallinen bleiseri.

Kerroin jo aiemmin, että jos saisin valita vain yhden paidan poikalapsen vaatekaappiin, olisi se ehdottomasti pikeekauluksellinen paita ja mieluiten pitkähihaisena. Ehkä olen viime aikoina katsonut liikaa Bonusperhettä ja ihaillut siinä Williamin pukeutumista (onko joku muu?), koska näitä pikeepaitoja halusin yhdistää myös tämän kevyemmän takin kanssa 😉

Paidat ovat tällä kertaa lyhythihaisia United Colours of Benettonin pikeepaitoja, väreinä tummansininen ja valkoinen. Kuuluvat ehdottomasti jokaisen pojan vaatekaapin kulmakiviin. Meillä on ollut niitä esikoisen pikkupoika-ajoista lähtien jokaista kokoa. Ovat sitten siirtyneet veljeltä toiselle ja takuuvarmasti niitä on jokainen vuorollaan käyttänyt. Tummansininen toki on värinä sellainen, että aikaa myöden värit haalistuvat. Siitä syystä tuo kuvan paita on uutena ostettu (laput vielä kiinni) yhdelle nuoremmalle veljelle (talven alelöytö).

Pitkäthousut ovat Polarn och Pyretin beiget chinot.

Tummansiniset chinot ovat myös POPin. Kaupunkilätsän väriä muuttamalla saa ylä- ja alaosan yhdistymään toisiinsa. Sininen lätsä on POPin. Valkoinen pystykauluspaita on Benettonin, vaarinpaita KappAhlin Newbien ja kengät La Coqueta Kidsin. 

Vaatteista ja asusteista saattaa löytää paljon kivoja yksityiskohtia, joiden avulla voidaan myös sitoa asukokonaisuuksia yhteen. Huomaatteko esimerkiksi näissä yhdistyvät ruskean sävyt: puunapit bleiserissä ja paidassa, nahkainen Newbie-merkki bleiserissä ja nahkakengät? Zara Kidsin konjakinvärinen kaupunkilätsä ylimmässä kuvassa yhdistyy myös näihin, samoin tummansinisten chinojen takataskun nappi.

Tässä puolestaan näkyy ihastuttava bleiserin vuoriosa. Vai mitä mieltä olette noista pienistä ankkureista ja meren aalloista?

Chinoshortsit kera polvisukkien sopivat myös hyvin tämän takin kanssa. Purjevenepaita tuo asuun lisää merihenkisyyttä. 

Pikeepaita vaihtui valkoiseen ja chinoshortsit sinisistä beigeihin. Shortsien ja lätsän/hatun yhtenäinen värimaailman sitovat asun kokonaisuudeksi.

Hieman umpinaisemmat sandaalit sopivat hyvin käytettäväksi myös keväällä ja syksyllä esimerkiksi chinoshortsien ja polvisukkien kanssa. Bleiserin alla oleva purjevenepaita on Benettonin.

Kolme alinta kuvaa on viime keväältä. Joku näissä merihenkisissä vaatteissa on kiehtonut minua jo esikoisen pikkupoika-ajoista lähtien. Aivan kuten pikeepaidatkin, niin myös purjevenekuosi tuntuu olevan sellainen, johon en ole vuosien saatossa vieläkään kyllästynyt. Löytyykö teiltä joitakin suosikkeja, jotka ovat kestäneet aikaa?

Raidallinen bleiseri on löytö KappAhlin Newbie-liikkeestä Helsingistä reilu vuosi sitten hyvällä alella. Ostin bleiserin hieman isommassa koossa, jolloin se menee käyttäjälleen pari kolme vuotta. Kuvien takki on kuopuksen 110cm, ekaluokkalaiselle on sama takki Newbien suurimmassa koossa eli 128cm. Kolmasluokkalaiselle löysin vastaavan takin hieman leveämmällä  raidoituksella Benettonin mallistosta.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *