Välikausivaatteet osa 2

Auringonsäteet hieman häiritsevät kuvaa, mutta päätin sen olevan vain iloinen ja hyvä asia.

Mies haki vintiltä vanhoja välikausivaatteita ja täytyy sanoa, että tänä vuonna niitä löytyikin ihan mukavasti.

En ehtinyt vielä sovittaa ekaluokkalaiselle näitä vaatteita. Siitä syystä kuvissa on joitakin vaatteita kahdessa peräkkäisessä koossa (esim.windfleecejä). 7,5-vuotiaan koko on nyt 128cm, mutta koska hän on hoikkarakenteinen, niin  joistakin ulkovaatteista saattaa vielä sopia myös koko 122cm ja toisaalta esimerkiksi takeista, voi hyvin ottaa käyttöön — tai ainakin jo saataville — koon 134cm.

Kuvan toinen POPin välikausitakki on kokoa 128cm ja toinen 134cm. Molemmat ovat keskimmäisen veljen vanhoja. POPin tummansininen kevytuntuvatakki sekä windfleece ovat molemmat kokoa 128cm. Ne saa neppareilla kiinnitettyä kuoritakkiin. POPin henkselilliset kuorihousut ovat kokoa 122cm. Otin valmiiksi esille myös koon 128cm, sillä uskon niille olevan tarvetta. Jonathan-merkkiset ulkohousut ovat vanhempien poikien peruja. Ne ovat olleet hyvät varahousut ja täytyy sanoa, että niiden laadusta olen ollut positiivisesti yllättynyt. Vai mitä sanotte ulkohousuista, joilla on ollut jo neljä käyttäjää?! Noita samoja housuja meiltä löytyy useammassa eri koossa. Kuvan housut ovat kokoa 122cm ja otin sivuun myös koon 128cm. Ekaluokkalainen lähenee pituudeltaan 130cm:iä.

Itse en ole lainkaan mustan ystävä ja siksi harmittaakin, ettei POPilta saa ulkohousuja sinisinä kuin kokoon 128cm asti, talvella ei saanut lainkaan. Mielestäni tummansinisen ja mustan liitto ei ole ollenkaan toimiva, mutta laatu voittaa lopulta värin eli valinnat menee sitten tarjonnan mukaan. Sama väriasia koskee usein myös poikien hanskoja ja kenkiä.

Asusteina on POPin perusraitatrikoopipot sini- ja punavalkoisena sekä fleecevuorillinen leveäraidallinen punavalkoinen pipo ja punavalkoinen pandapipo. Raidallinen tuubihuivi, sormikkaat, tähti- ja pandahuivi sekä siniset kuorihanskat ovat myös POPin. Paddington-huivi on esikoisen taaperoajoilta. Se on ostettu H&M:lta. Tähtipipo on Kivatin ja kuorihanskat Reimatecin. Ekaluokkalaisen yksi lempiväreistä on punainen ja se piristääkin kovasti tummansinistä. Tummansininen on toki värinä muutenkin sellainen, että siihen on helppo halutessaan yhdistää väripilkuksi kirkkaamman värisiä asusteita. Itse tykkäisin kovasti esimerkiksi tummansinisen ja beigen liitosta etenkin kaupunkivaatteissa.

Yksi kaikkien aikojen suosikkikuosini on tässä Ticketin takissa olevat vaaleansiniset tähdet tummansinisellä pohjalla. Tämän takin olen ostanut vuosia sitten nykyiselle 15-vuotiaalle. Hän taisi olla silloin 6-7-vuotias. Samana vuonna ostin keskimmäiselle pojalle haalarin tällä kousilla. Takki on kokoa 122cm,joten saattaa olla, että se on jo pieni tai sitten menee tämän kevään, Ticketit kun olivat ainakin silloin ennen reilua mitoitusta. 122cm kauniin vaaleansininen POPin windfleece oli käytössä ekaluokkalaisella jo syksyllä, joten saattaa olla, että se on jo pieni. Tummansinisenä odottaakin siksi jo koko 128cm. Mustat välikausikengät ovat Vikingin tämän kevään goretexit.

Mini Rodinin vaaleansinivalkoraidalliset pipot olen alunperin ostanut vaaleansinisten Pico-takkien kanssa. Vaaleansiniset sormikkaat on Kivatin ja vaaleansinipohjainen autohuivi on vanhimpien poikien peruja.

Kävin eilen läpi meidän kumisaappaita ja totesin, että kyllä ovat Nokian kumpparit olleet kestäviä! Ainakin kolme eri kokoa on ollut jokaisella viidellä pojalla käytössä ja heidän jälkeenkin ovat täysin kelvollisia vielä johonkin toiseen kotiin. Kuvan nokialaiset ovat jääneet juuri pieniksi nelospojalle ja siirtyvät odottamaan kuopuksen jalan kasvua.

Kuten tässä postauksessa kerroin, niin meidän pojat tykkäävät käyttää haalareita erityisesti kotipihaleikeissään. Ekaluokkalaisella oli jo syksyllä käytössä isoveljensä vanha POPin fleecevuorillinen kuorihaalari ja uskon, että se sopii vielä tänä keväänä etenkin jos siitä irrottaa vuoriosan. Haalari on kokoa 122cm, mutta vastaa kokoa suurempaa. Jostain syystä tuona vuonna koot olivat valtavan suuria. Vintiltä löytyi lisäksi vanhimpien poikien käytössä ollut 128cm Reimatecin kuorihaalari. Se näyttää minun silmiini vielä hieman reilulta esimerkiksi 128cm:n Reiman talvihaalariin nähden.

POPin punaiset asusteet nappaavat kivasti haalarin punaisen raidan. Olen aina tykännyt käyttää pojilla punaista väriä. Erityisen hyvin se on mielestäni sopinut meidän kakkos- ja nelospojalle. Kumpikin heistä on myös itse tykännyt punaisesta. 

POPin merinovillainen pipo ja tuubihuivi käyvät hyvin fleecevuorillisen haalarin kanssa. Kuvan siniset saappaat ovat Crocsin.

Välikausivaatepostauksen osassa 1 kerroinkin jo enemmän tästä Ticketin ruskeasta fleecevuorillisesta takista. Ekaluokkalaisella oli vielä viime vuonna käytössä koko 116cm ja nyt vaihdoin sen kokoon 128cm. 

Vaaleanruskea Reiman haipipo on vanhimpien poikien peruja, samoin ruskeavalkoinen Kivatin tähtipipo. Ruskeat puuvillasormikkaat ovat myös Kivatin ja ruskeat kuorihanskat puolestaan veljien vanhat Reimatecit. Autohuivi on MeandI:n.

Vasemmanpuoleisista POPin housuista ajattelin kertoa eri postauksessa. Oikeanpuoleisia POPin kuorihousuja kutsumme “hässäkkähousuiksi”. Ne ostettiin aikoinaan kakkospojalle, kun hän pelasi jalkapalloa. Hässäkkähousujen nimi tulee siitä, tää housujen lahkeiden ulkosivut ovat koko matkalta vetoketjua, joten niiden riisuminen ja pukeminen nappikset jalassa kävi kätevästi. Samat hässäkkähousut löytyvät meiltä tässä 128cm koossa ja 140cm koossa. En tiedä myydäänkö POPissa enää näitä, ainakaan emme onnistuneet löytämään kokoa 152cm silloin kun olisi ollut tarvetta. 

Ruskeat lämminvuorisaappaat on Crocsin.

Ekaluokkalaisen välikaudesta puuttuu enää lenkkarit. Vai katsotaanko niiden kuuluvan jo kesään? Uusi lippiskin on toiveissa, mutta ehkäpä sekin menee sinne kesälistalle. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *