Pojat ja polvisukat osa 2: inspiraatiokuvia kuninkaallisista

En tunnustaudu mitenkään erityisemmin kuninkaallisten elämää seuraavaksi henkilöksi, mutta jotenkin tämä prinssi George on onnistunut valloittamaan minut. Ehkäpä se johtuu siitä, että hän on vain reilu vuoden meidän kuopusta vanhempi ja kuopuksen vauva-aikana juurikin prinssi Georgen kuvia oli paljon julkisuudessa. 

Toinen — eikä varmastikaan vähäisempi — syy ja huomionkiinnittäjä on hänen hurmaava ja söpö pukeutumisensa. Ja varmaankin jo arvaatte, että polvisukat näyttelevät siinä suurta roolia.

Prinssi George ei kuitenkaan pukeudu shortseihin ja polvisukkiin siksi, että se olisi söpöä. Taustalla on brittiperinteet, joiden mukaan yläluokkaan kuuluvat pikkupojat pukeutuvat shortseihin ja pitkiin sukkiin sekä kesäisin että talvisin. 

Kuningasperhe on ollut tarkka tyylistään ja siitä on pidetty kiinni myös Williamin ja Harryn pikkupoika-aikana. 

Pitkiä housuja on pidetty “rahvaan” merkkinä ja niiden käyttö on sallittu vasta 8-vuotiaana. Siitä syystä ylläolevassa kuvassa vanhemmalla pojalla on jo pitkät housut, mutta nuoremmalla shortsit ja pitkät sukat. Lehtiartikkeleissa, joita löysin netistä tätä postausta varten, on kuitenkin kiinnitetty huomiota siihen, että prinssin Georgen kohdalla näistä perinteistä ollaan alettu luopua jo etuajassa. Hän on saanut “esiintyä” pitkissä housuissa jo viime toukokuussa setänsä häissä ja uudelleen perheen joulutervehdyskuvassa ollessaan “vasta” 5-vuotias.

Sen verran taisin jokunen vuosi sitten hurmaantua tästä prinssi Georgen pukeutumistyylistä, että loin Pinterestiin ihan erillisen Prinssit-kansion.

Oikeastaanhan tuossa tyylissä vetoaa tuo kokonaisuus ja siinä puolestaan sen yksinkertaisuus. Vai mitä sanotte pikkupojan vaateyhdistelmästä, johon kuuluu kauluspaita, pelkistetty neule, shortsit, polvisukat ja nahkakengät? 

Näissä kuvissa pojat ovat sonnustautuneet juhlaviin polvihousuihin kera pitkien sukkien. Isompien poikien ollessa pieniä tykkäsin käyttää heillä polvihousuja, mutta silloin en löytänyt pojille sopivia polvisukkia, vaan heillä oli sukkahousut. Nekin käyvät mielestäni hyvin poikavauvoille ja -taaperoille. 

Ovatko polvihousut poikien juhlapukeutumisessa jääneet kokonaan unholaan? No eipä niitä silloinkaan kaupasta löytynyt. Piti teettää ompelijalla tai tehdä itse. Jotenkin ajattelisin, että poikien pukeutumiseen voisi saada vaihtelua nimenomaan housun materiaalivalinnoilla ja pituisuuksilla. Onhan tytöilläkin eri pituisia hameita ja mekkoja.

Merimiespuvut pikkupoikien juhlapukuina ovatkin sitten jo ihan eri asia. Niitä parempia ei ole olemassakaan! Näillä eri kuningashuoneiden kuvilla oli kuitenkin tarkoitus kiinnittää huomio poikien polvisukkiin.

En malta tähän loppuun olla laittamatta kuvia myös tästä Downton Abbeyn fiktiivisestä Georgesta ja hänen hurmaavasta pukeutumisestaan kera polvisukkien.

Kaikki tämän postauksen kuvat on poimittu inspiraatioksi Pinterestistä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *