La Coqueta -postia

Kun isot pojat olivat pieniä, lastenvaatevalikoima oli nykyistä vähäisempi eikä aleja ollut kuten nykyään. Vaatteet ostettiin useimmiten normaalihinnalla, ellei kaksi kertaa vuodessa olevista joulu- ja juhannusaleista löytynyt sopivaa kokoa jemmattavaksi tai kanttistarjous osunut kohdalleen.

Nykyään verkkokaupat ovat tuoneet lähes rajattomat lastenvaatemarkkinat jokaisen ostajan saataville. Midseasonsaleja ja ties mitä tarjouskampanjoita on jatkuvasti käynnissä. Kuluttajalta vaaditaan kuitenkin entistä enemmän valppautta, paitsi tarjousten bongaamisessa, niin myös juuri hänen tarpeisiinsa sopivan hintalaatusuhteen löytämiseksi. Siihen tarvitaan yrityksiä ja erehdyksiä eli toisinaan rohkeasti jonkun uudenkin kokeilemista. Itse olen ollut aina aika merkkiuskollinen lastenvaatteiden suhteen. En ehkä niinkään tietyn merkin vuoksi, vaan siksi, että olen todennut vaatteen sopivan laatuiseksi meidän lasten tarpeisiin. Yksi nykypäivän harmillinen “ilmiö” on kuitenkin se, että hyväksi havaittu ei enää yhtäkkiä olekaan samanveroinen. Monet merkit ovat siirtyneet valmistamaan tuotteita halvemmalla, hinta on säilynyt samana, mutta laatu huonontunut. Tämän myötä on ollut pakkokin laajentaa eri merkkeihin tutustumista. La Coqueta on yksi uudemmista löydöistä.

Se että markkinat tarjoavat kuluttajille paljon valinnanvaraa, lisää luonnollisesti myös kilpailua ja tuo tullessaan tarjouskampanjoita pitkin vuotta. Useimmiten osaan jo melko hyvin ennakoida lasten tulevat vaatetarpeet ja muistan myös veljiltä jääneet jemmat, joten tiedän millaisia tuotteita kannattaa katsella. Melko harvoin tulee enää sellaista tilannetta, että jotain olisi pakko ostaa juuri sillä hetkellä ja normaaliin hintaan. 

Olen pohtinut tätä asiaa useampaan otteeseen. Onko kuitenkin niin, että nyt kun jatkuvasti jossain myydään kesken sesongin -20% -hinnalla, on tuotteiden todelliset ovh:t jouduttu jo valmiiksi hinaamaan normaalia korkeimmiksi, koska eihän tappiollinen myynti kannata. Olisiko vanha juhannus- ja joulualemyynti kuitenkin parempi? Henkilökohtaisesti olen myös pitänyt kiinni kivijalkaputiikkien kannattamisesta, mutta se on käynyt hurjan vaikeaksi — lähes mahdottomaksi — koska niitä ei enää ole! Ainakaan meillä päin.

Kun näin La Coquetan uuden kevätkesämalliston, ihastuin kahteen neuleeseen ja päätin ottaa riskin ja jäädä odottamaan niiden ostossa — tai ainakin toisen niistä — tarjouskampanjaa. Koska olen La Coquetan uutiskirjeen tilaaja, näen mahdolliset kampanjat tuoreeltaan. Tänä keväänä onnisti.

Näin kirjoitin edellisessä postauksessani:Rapisevaan La Coqueta -kuvioituun paperiin kauniisti pakatut vaateostokset, malliston postikortissa käsinkirjoitetut kiitokset ja terveiset, La Coquetan kangaskassiin sujautetut pehmeydet.” Tässä ne nyt ovat!

Rehellisyyden nimissä täytyy kertoa myös se, että ensimmäistä kertaa La Coquetalta tilatessani säikähdin allergikkona ja hajuherkkänä tuotteista tullutta ominaistuoksua. Olen kuitenkin huomannut, että se häviää melko nopeasti eli emme ole saaneet siitä oireita ja olen uskaltanut tilata uudelleenkin.

Tällä kertaa lempituotteekseni valikoitui Zas Boy Cardigan. Kaunis beige neuletakki ruskeilla (konjakinvärisillä) puunapeilla, joka selkäosassa olevan tampin myötä saa takkimaisen vaikutelman.

Samaan lähetykseen tilasin kamelinvärisiä Condorin nilkkasukkia. Pojilla on samaa väriä ennestään polvisukkina, mutta perusnilkkasukille on ollut tarvetta. 

Koska postikulut ovat melko suuret, tilaan mieluummin harvoin ja enemmän kuin usein ja vähän. Oikeastaan jälkimmäisessä ei ole mitään järkeä, koska 20 eurolla saa jo useamman sukkaparin. Alekampanja yhdistettynä postikuluttomaan tilaukseen tuntuu jo ihan järkevältä.

Suurin koko näistä La Coquetan neuletakeista oli 10Y. Jännitin olisiko se jo liian pieni meidän yhdeksänvuotiaalle. No, jos olisi ollut saatavilla vielä isompia kokoja, olisin valinnut sen ihan vaan jo pidemmän käyttöiän vuoksi, mutta tämä koko onneksi menee vielä juuri ja juuri. Ekaluokkalaiselle (7v) otin koon 8Y ja neljävuotiaalle koon 5Y. Valinnat osoittautuivat oikeiksi. 

Omiin silmiini neuletakki näyttää aavistuksen leveältä mallilta, mutta lapsen päällä sitä vaikutelmaa ei enää tule, paitsi hieman seitsemänvuotiaan kohdalla. Takissa ei ole oikeita taskuja, ainoastaan nuo läpät. 

Väri on sävyltään mielestäni onnistunut beige. Pojilla on näissä kuvissa yllään jo useammasta aiemmasta postauksesta tutuksi tulleet Zaran kamelinväriset sammarit. Nyt olisikin etsinnässä chinot samassa värissä. Vinkkejä?

Näissä kuvissa näkyy tuo takaosan tamppi. Se antaa neuleille hieman takkimaisen vaikutelman. Samalla nämä neuletakit voivat hieman korvata trenssien jättämää tyhjää tilaa. Pohdin nimittäin tässä postauksessa trenssitakkien ostamista pojille täksi kevääksi siistimmiksi takeiksi. Tilasin POPin takit, koska niitä ei tullut ollenkaan myyntiin paikalliseen myymälään. Pojat itse tykkäsivät takeista ja edestä katsottuna ne näyttivät mielestäni oikein hyvin poikien takeilta. Takaosan sisäänotto kuitenkin lopulta häiritsi niin paljon, että tuossa ne odottavat pussissa paketoituna palauttamista. Harmittaa.

Kuvissa näkyy kahdella nuorimmalla myös ehkä kaikkien aikojen ihanimmat poikien (ja myös tyttöjen, ovat todellinen unisexmalli) nahkakengät! Nekin ovat La Coquetan. Tilasin ne vuosi sitten varmaankin samasta keväisestä alekampanjasta. Nämä Nappa Desert Boots -kengät tässä dark tan -värissä beigeillä nauhoilla ovat aivan täydelliset kevät- ja syyskengät. Harmillista vaan, että isoin koko on 34 eli pian näitä kenkiä voi käyttää enää vain kuopuksella. Pienin koko on 21. Palautusrumban vuoksi en uskaltanut viime keväänä tilalta ihan täsmäkokoja, vaan tilasin kokoa isommat. Siitä syystä kengät ovatkin oikeastaan vasta nyt hyvänkokoiset etenkin kuopukselle. Kuopuksen koko näistä kengistä on 30, ekaluokkalaisella on koko 33, mutta nyt olisi hyvin voinut tilata jo tuon suurimman koon eli 34. Dark tan -väri on kaunis keskiruskea, lähellä konjakinruskeaa ja neuleen nappeja. La Coqueta myy tätä samaa kenkämallia myös muissa väreissä, kuten harmaana ja tummansinisenä (eri sesongeilla saattaa olla eri värejä). Alle 55 euroa nilkkapituisista nahkakengistä ei mielestäni ole paljon.

(Ja ne toiset kautta aikojen ihanimmat pikkupoikien kengät, löydät tästä postauksesta, Jacadin sandaalit <3 .)

Olette varmasti huomanneet, että ruskea on yksi suosikkiväreistäni. Tällä hetkellä tumman suklaanruskean ovat syrjäyttäneet konjakin- ja kamelinruskean sävyt sekä iki-ihana beige. Konjakin ja tummansinisen liitto on vastustamaton. Itselläni käytän niitä värejä enemmän kuin lapsilla.

Löytyykö täältä muita samaan värimaailmaan hurahtaneita? 
Pitäisi myös löytää ohuemmat huivit tai sopivan sävyistä lankaan niiden neulomiseksi. Vinkkejä? Samoin konjakinväriset chinot housuina ja shortseina ovat etsinnän alla.

Yllä oleva kuva on La Coquetan sivuilta. Meidän aiemmat — nyt jo pieniksi jääneet — La Coquetan neuletakit olivat samanlaiset kuin nämä tämän kevään mallistossa olevat harmaat. Meidän poikien takkien väritys vaan oli juuri sama kuin tänä keväänä tilaamissani Zas Boy Cardiganeissa eli beige neulos ruskeilla napeilla. Laitan myyntiin kuopukselle pieneksi jääneen 2Y-koon. Jos jollain on kiinnostusta ostaa se, niin voi laittaa minulle vaikkapa sähköpostia osoitteeseen tahtipoikientalossa@hotmail.com. Isommat koot jätän vielä odottamaan pikkuveljiä.

Löysin kännykältä muutaman kuvan viime kevään La Coqueta -ostoksistani. Näiden neuleiden lisäksi tilasin myös nuo tässä postauksessa näkyneet nahkakengät. Te jotka olette seuranneet blogiani enemmän, olette taatusti nähneet, miten usein pelkästään blogiin liittyvissä postauksissa (tai henkilökohtaisella Instagram-tililläni) pojilla on ollut yllään nämä neulepaidat. Esimerkiksi täällä ja täällä ja täällä. Ne olivat pojilla myös menneen syksyn koulu- ja päiväkotikuvauksissa ja syksyn synttäreillä. 

Jonkin sortin lastenvaatefriikkinä olen viime vuosien aikana vähentänyt lastenvaatteiden ostamista huomattavasti. Ostan lähinnä ainoastaan tarpeeseen tai sitten jos löydän jotain oikein vastustamatonta. Silloin yleensä ostan — tai jätän ostamatta — pidemmän harkita-ajan jälkeen. 

Viimeistään siinä vaiheessa, kun kuopukselle pieneksi jääneitä vaatteita alkoi kertyä säkki tolkulla, myös ostohaaveeni tyssäsivät. Miten työlästä tuo pieneksi jääneiden vaatteiden eteenpäin saaminen onkaan! Koska vaatteet ovat pääasiassa laadukkaita ja edelleen hyväkuntoisia, niiden myymisen eteen kannattaa nähdä vaivaa, mutta aika siihen kaikkeen tuntuu aina olevan kortilla. 

 

Poikien vaatteet:

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *