Lasten kanssa keittiössä

Meille oli tulossa eräänä joululoman iltana vieraita. Päätimme tehdä pizzaa. Pojat halusivat auttaa ruuan valmistuksessa. Aina kun lapsi haluaa auttaa kotitöissä, olisi tärkeää antaa hänelle siihen mahdollisuus. Silloin kun lapsi on itse motivoitunut auttamaan, hän useimmiten myös helpoiten oppii ja sisäistää uusia taitoja.  

Kaksi nuorinta poikaa (7- ja 4-vuotias) valmistivat salaatin pienellä ohjeistuksella aivan kahdestaan. Käsienpesua kunnolla ja huolellisesti ei voi koskaan korostaa liikaa. Ruuanlaitto alkaa aina siitä, samoin ylipäätään ruokailuun osallistuminen. Kun sen oppii jo pienenä, tulee siitä automaatio läpi elämän.

Aluksi salaattiainekset pestiin. Sen jälkeen salaatinlehdet pienistettiin. 

Kummallakin pojalla oli oma leikkuulauta ja pieni veitsi. Kuopuksen leikkuuharjoituksiin sopi mainiosti viinirypäleiden puolittaminen. Pilkkomista jo aiemminkin harjoitellut isoveli osasi jo täysin omatoimisesti pilkkoa kurkut ja tomaatit. Voitte vain kuvitella, miten innoissaan kuopus oli, saadessaan yksin vastuulleen viinirypäleet ja ennen kaikkea siitä, kun syntyi ihan oikeasti näkyvää jälkeä ja salaatti valmistui.

Niin tarkkaa ja tärkeää puuhaa!

Sillä aikaa, kun kaksi teki salaattia, yksi kattoi pöydän. 

Kattauksessa näkyvät tällä ohjeella virkkaamani kattausliinat. Nämä ovat ihan lempparini ja olenkin tehnyt niitä eri kokoisina ja tämän beigen lisäksi myös valkoisina. Olen virkannut liinoja sekä itselle että lahjaksi. Ehkäpä joskus teen niistä ihan erillisenkin postauksen.

Perunankuorimiskuva ei mitenkään liity salaatintekoon, mutten malta olla laittamatta sitä tähän samaan yhteyteen. Eräänä tammikuisena tiistai-iltapäivänä tämä kolmikko kuori ison keittokattilallisen verran perunoita. Voin kyllä sanoa, että heistä on ihan oikeastikin apua keittiössä!

Millaisia keittiöpuuhia teidän lapsenne tekevät? Meillä pojat tekevät toki muitakin juttuja, mutta tässä nyt tällä kertaa nämä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *