Mummolaan

Mitä mukaan yökylään mummolaan?

— Riippuu toki aivan siitä, mitä mummolassa aiotaan tehdä ja myös siitä, missä mummola sijaitsee. Vuodenajalla ja mummolareissun pituudella on myös merkitystä.

Yleensä laitan pojille erilliset matkavaatteet, joilla voi tarvittaessa käydä vaikkapa kauppareissulla. Siihen sopivat hyvin farkut tai sammarit sekä erillinen (kaupunki)takki asusteineen, joskus myös erillisine kenkineen. Tähän reilu vuorokauden mittaiseen yhden yön yli kestävään reissuun lähdettiin kuitenkin vain sisävaatteiden ja talvihaalarin turvin. Tarkoituksena oli ulkoilla — ja erityisesti hiihtää —  näissä mummolan maisemissa.

Mietin yleensä vaatteet vain yhdelle lapselle ja pakkaan sitten saman listan mukaan kaikille joko ihan samanlaiset tai samantyyppiset vaatteet. Jos pakkaa jo reissuun kaikille samansävyiset vaatteet, helpottaa se myös vaatteiden pesua reissun jälkeen, koska ne voi pestä samoilla pesuohjelmilla. 

Pakkasin pojille mukaan pyjamat (vaaleansiniset on Lingon&Blåbärin, eläinkuvioinen Polarn o. Pyretin) ja jokainen valitsi unikaverin itselleen.

Kaksi perustrikoopaitaa (toinen varalle) ja yhdet collegehousut (kaikki Polarn o. Pyret). Villasukat ja Reino-tossut.

Kahdet pitkätkalsarit (toiset varalle, käyvät myös tarvittaessa collegehousujen korvikkeeksi), kahdet tai kolmet pikkukalsarit ja kahdet sukat. Kaikki Polarn o. Pyret.

Koska mummolassa oli tarkoitus olla paljon ulkona ja erityisesti hiihtää, oli se huomioitava pakkaamisessa etenkin ulkovaatteiden osalta. Kylmemmän sään sattuessa mukaan pakattiin villasukkien lisäksi Ruskovillan merinovillahaalarit (paitsi 9-vuotiaalle ei ole enää niistä kokoa, hänelle otettiin ohut neuletakki ja fleecehousut). Sääolosuhteet huomioitiin myös vaihtohanskoin ja eri paksuisin pipoin. Hiihtäessä tulee helposti hiki, joten senkin vuoksi vaihtopipo saattaa tulla tarpeeseen. Hyvä tapa pitää kädet lämpiminä kovilla pakkasilla, on laittaa kinnasmallisen hanskan sisään vaikkapa Ruskovillan merinovillalapanen. Näistä kuvista ne puuttuvat.

Kuopuksella on kaikkien aikojen parhaaksi toteamani talvikengät eli Kavatin saappaat. Ne ovat paitsi lämpimät, myös täysin vedenpitävät, vaikka ovatkin nahkaa. Kengät on helppo pukea jalkaan ja niissä on riittävän leveä lesti isompaankin jalkaan. Meillä on ollut saman merkin ja mallin kenkiä jokaisella pojalla. Nämä kuopuksen kengät löysin hänelle uusina viime kesän PoP:n alesta. Harmillasta vain, että tästä mallista isoin koko on 35 ja sen jälkeen alkavatkin sitten haasteet poikien kenkämarkkinoilla.

Tummansiniset ja mustat hanskat ovat ReimaTecin, ruskeat Travallen (veljien vanhat). Pallopipo ja merinovillapipo sekä merinovillatuubihuivi ovat Polarn o. Pyretin, kypäräpipo on Kivatin ja raidallinen pipo heijastinlankaraidalla on Lingon&Blåbärin. Haalarit ovat jo monesta postauksesta tutuksi tulleet Reiman Stavangerit. 

Alakoululaisten Reiman uudet talvikengät saapuivat vihdoin ja viimeinen pitkän toimitusajan jälkeen. Jouduimme siis ostamaan pojille uudet talvikengät, koska Merellit eivät pitäneetkään vettä. Löydettiin onneksi nämä Reimat hyvällä alella ja ne ovat osoittautuneet sekä lämpimiksi että vedenpitäviksi.

Kuvissa ei näy poikien laukut. Tällaisille pikkureissuille pikkupojilla on yleensä käytössä vanhat Marimekon Unikko-canvaskassit. Yhdeksänvuotiaalla on beige kassi, seitsemänvuotiaalla punainen ja neljävuotiaalla sininen. Värikoodaus auttaa löytämään omat vaatteet helposti myös yökyläpaikassa. 

Sukset, sauvat ja monot pakattiin myös mukaan tälle mummolareissulle. Pappa oli ajanut latukoneella ladut, jotka lähtivät vain muutaman metrin päästä mummolan ulko-ovelta ja kiersivät pitkin peltoja ja metsiä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *