Kalenteripäiväkirja

Kun odotin esikoistamme, luin jostakin, että sairaalakassiin kannattaa pakata mukaan pieni vihko ja kynä. Sinne voi sitten kirjailla ensimmäisiä tapahtumia ja tunnelmia vauvan kanssa. Enpä vielä siinä vaiheessa voinut aavistaakaan, miten tärkeä tuosta vihosta tulisi.

Esikoinen vietti ensimmäisen elinkuukautensa vastasyntyneiden teho-osastolla. Jälkikäteen ajateltuna tuo vihko oli minulle tärkeä koossa pitävä apukeino. Asioiden kirjaaminen vihkoon, antoi mahdollisuuden niiden käsittelyyn ja konkretisoimiseen. Aina ei jaksanut puhua, kirjoittaminen tuntui paremmalta. Koska jatkuvasti tapahtui paljon itselle täysin uutta ja vierasta, auttoi vihko myös jäsentämään sitä kaikkea. Sen avulla pystyi palaamaan taaksepäin ja “tarkistamaan” asioita. Sieltä oli myös helppo poimia positiivisia asioita vaikkapa vauvan voinnin suhteen. Vihosta syntyi kuin vahingossa päiväkirjan kaltainen muistio tarkkoine päivämäärineen ja kellonaikoineen.

Sairaalajakson loputtui vihko vaihtui toiseen ja kolmanteen. Kirjaamisesta oli tullut luonnollinen osa jokaista päivää. 

Nuorempien poikien vauvakirjat loistavat tyhjyyttään, mutta vihkoja on kertynyt useampi pino. Jossain vaiheessa vihot vaihtuivat kalenteripäiväkirjoiksi. Niihin oli helppo aina silloin tällöin kirjoittaa muistiin jotakin päivän tapahtumista. Ehkäpä vielä koittaa se päivä, kun saan luettua nuo vihkoni läpi ja poimittua niistä tärkeät tiedot myös vauvakirjoihin.

Viime vuosina kalenteripäiväkirjoihin on kertynyt merkintöjä kovin niukasti, mutta silti halusin sellaisen täksikin vuodeksi hankkia. Sellainen tulikin vastaan aivan yllättäen ja yllättävästä paikasta. Nimittäin perjantai-iltana näin Citymarketissa tällaisia A5-kokoisia kalentereita — ja vieläpä kauniin valkoisina — hintaan kolme euroa! Niitä oli myös mustina ja tummansinisinä. 

Olisikohan tästä uudesta söpöstä kamerastani apua vuoden 2019 tapahtumien tallentamisessa kalenteripäiväkirjaani? 

Kalenteripäiväkirja odottaa aina yöpöydälläni. Jos malttaa mennä viisi minuuttia aikaisemmin illalla vuoteeseen, saattaa saada raapustettua ne tarpeelliset kaksi riviä 😉

Mukavaa alkanutta uutta viikkoa!

Muutama postausaihe jäi työkiireiden vuoksi vielä odottelemaan valmistumista, mutta ehkäpä tässä parin viikon päästä tulee hieman seesteisempi vaihe ja saan ne tehtyä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *