Joulukuun kuudes: Onnea Suomi 101 vuotta!

Ihailimme eilen lasten kanssa kaunista luontoa. Sininen hetki oli laskeutumassa kaupungin ylle ja juuri satanut lumi peitti kauniisti puut ja pensaat. Seitsemänvuotias sanoikin:
— Äiti, tämä on kuin Suomi: sininen taivas ja valkoinen maa.
Sopii hyvin huomiseen itsenäisyyspäivään! 

Saamme olla kiitollisia itsenäisestä kotimaastamme!

Luin eilen suomalaisista liputuspäivistä kertovaa kirjaa. Siinä tuotiin esille ajatus, että Suomessa itsenäisyyspäivää juhlitaan melko hartaissa ja vakavissakin merkeissä. Vertailukohteiksi nostettiin Yhdysvaltojen ja naapurimaamme Ruotsin kesäiset iloisemmat karnevaalityyppiset itsenäisyyspäiväjuhlat. Kirjoittajan mukaan pimeä ajanjaksokin vaikuttaa juhlien tyyliin Suomessa. Suomi on vertailukohteisiinsa nähden nuori maa ja tässä maassa elää vielä paljon ihmisiä, jotka todella ymmärtävät, ettei itsenäinen Suomi ole itsestäänselvä asia. Siihen kuuluukin suhtautua kiitollisuudella ja vakavuudella. Eräs itsenäisyyspäiväjuhlien tehtävä on osoittaa kiitollisuutta ja arvostusta kaikkea sitä kohtaan, mikä on antanut meille Suomen. Tätä voimme opettaa lapsillemmekin jo pienestä pitäen. Pojat ja miehet ottavat lakkinsa päästään Suomen lipun noustessa salkoon ja juhlia kunnioitetaan pukeutumalla juhlavasti aina kunkin tilaisuuden mukaan.

Tämä on vuoden takainen kuva silloisen kolmevuotiaan juhla-asusta. Pystykauluspaita on sama Benettonin valkoinen paita kuin  tässä postauksessa pikkupojilla oli yllään. Samettishortseista juhlavat tekee jo pelkästään materiaali. Nämä ovat La Coqueta Kidsin talvishortsit eli niissä on myös vuori. Tämän vuotinen shortsihaalarimalli löytyy täältä. Koska La Coquetan vaatteet ovat pääasiassa olleet hieman normaalia pienempää mitoitusta, tilasin näistä shortseista viime vuonna jo isoimman koon eli 4Y. Silloin olisi kuitenkin riittänyt iän mukainen koko eli 3Y.

 Polvisukat ovat myös La Coquetan Kidsin valikoimista ja täsmälleen saman väriset kuin shortsihaalari. Nahkajuhlakengät ovat ruotsalaisen Kavatin. 

 

Tässä vielä sama asu eri paidalla. Paita on POMPdeLUXin vanhempaa mallistoa. Hyödynnän käytännössä aina alennusmyyntejä ja/tai -kampanjoita ostaessani lapsille vaatteita. Nämäkin tilasin muistaakseni puoleen hintaan kolmelle pojalle. Tässä paidassa sattui olemaan yhden raidan väri täsmälleen samaa sinistä kuin haalari ja sukat. Mielestäni valkoinen paita tekee asusta virallisemman, kun taas tämä pellavainen ruutupystykauluspaita tekee siitä rennomman, muttei kuitenkaan tähän alaosaan yhdistettynä arkista. 

Olkaimet menevät takaa ristiin ja niissä on nappikiinnitys. Olisi ollut hyvä, että shortseissa olisi ollut valmiiksi toinenkin nappi olkainten säätämistä varten. Nyt ainut säätömahdollisuus oli irrottaa nappi ja ommella se uudelleen kiinni toiseen kohtaan.

Näiden kuvien myötä haluan toivottaa sinulle hyvää itsenäisyyspäivää. Olkoon se tänä vuonna erityisen sinivalkoinen!

Miten teillä juhlitaan 101-vuotiasta Suomea?

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *