Joulukuun viides: itsenäisyyspäivä koulussa

Tänään sonnustaudutaan juhlavaatteisiin, kun pikkupoikien koulussa vietetään itsenäisyyspäivää juhlaruokailun merkeissä. Pukeutumisohjeeksi annettiin “juhlavasti pukeutuminen”.

Suomen itsenäisyyspäivän juhlintaan sopii hyvin sinivalkoinen pukeutuminen. Pojille on kautta aikojen ollut helppo löytää tummansinisiä vaatteita. Viiden pojan kohdalla olen kokenut myös täydellisen kyllästymisen iänikuiseen siniseen, mutta viime vuosina se on jälleen alannut tuntua hyvältä valinnalta moneen tilaisuuteen. Tälläkin kerralla on helppo turvautua klassikkovalintoihin, jotka toimivat poikien vaatevalikoimassa vuodesta toiseen. Mitään uutta ei tarvinnut hankkia, koska kaikki esittelemäni vaatteet, asusteet ja kengät ovat kulkeneet veljeltä toiselle vuosien saatossa. 

Vaatteet: Valkoinen kauluspaita ja tummansininen puuvillaneuleliivi United Colours of Benetton.
Tummansiniset chinot (vastaavat kuin nämä), tummansininen kravatti, pilkulliset ja tummansiniset olkaimet (myöhemmässä kuvassa), tummansiniset sukat , valkoinen hihaton aluspaita ja alushousut (valkoiset ja raidalliset ) kaikki Polarn O. Pyret.
Pilkullinen rusetti Lindex.
Mustat nahkakengät Kavat.

Vaikka Suomen lippu liehuu, on vaatevalikoima melko ruotsalaisvoittoinen…

 

Olen huomannut, että pojilla ei ole juhlavaatteiden kanssa yhtä usein erillisiä juhlakenkiä kuin tytöillä. Toki jos kenkien käyttökerta jää yhteen yksittäiseen kertaan, ei niiden hankkiminen välttämättä olekaan järkevää. Meidän perheessä erillisille juhlakengille on kuitenkin ollut käyttöä useita kertoja vuodessa ja siksi ne on ollut tarpeen hankkia. Tätä samaa Kavatin mallia meillä on ollut viidessä eri koossa. Koska juhlakenkiä ei ajallisesti kuitenkaan käytetä arkikenkien tavoin, ovat kaikki nämä Kavatit kestäneet veljeltä toiselle. Kuvassa näkyvät kengät ovat käytössä neljännellä pojalla. Kaksi kenkäparia on kiertänyt jo jokaisella viidellä pojalla. Senkin jälkeen niistä jää vielä hyvät juhlakengät jollekin. Juhlakenkien käyttöikää voi pidentää pohjallisilla. Aiheena “poikien kengät” sisältää enemmänkin asiaa, joten siitä teen varmasti joskus ihan erillisen postauksen.

Vietetäänkö teidän lasten päiväkodeissa ja/tai kouluissa itsenäisyyspäivää juhlallisin menoin? Meidän ysiluokkalainen osallistui noin 800 muun kaupungin ysiluokkalaisen kanssa tänään kaupunginjohtajan itsenäisyyspäivän vastaanotolle tanssiaisten merkeissä. Hänellä oli yllään tumma puku.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *